Unique venison satay noodle soup nearly 100,000 VND/bowl by the Chinese in HCMC

Thanh Hải |

TPHCM - Although it has a rather high price of nearly 100,000 VND/bowl, venison satay noodle soup is still sought after and loved by diners for its unique flavor.

Hu Tieu Go, Hu Tieu Nam Vang, or Hu Tieu Mi are dishes that are very familiar to Saigonese. However, few people know that Hu Tieu Satay Deer is also a delicious version with a completely different flavor.

Hu Tieu Satay Deer is a familiar dish of the Chinese community in Vietnam. From the traditional Hu Tieu version, the maker skillfully transforms both the ingredients and the preparation method to create a unique, impressive flavor that is not inferior to other types of Hu Tieu.

Photo:
Hu Tieu Satay Deer has ingredients and preparation methods that are quite special compared to other types of Hu Tieu. Photo: Foody

The broth of Hu Tieu Satay Deer is cooked from more than 30 different ingredients and spices such as coconut milk, five-spice powder, onions, garlic, chili, various Chinese medicinal herbs... and especially satay for a fragrant, mildly spicy flavor. The broth has a thick, quite dense consistency.

Unlike Hu Tieu Nam Vang, the noodles of Hu Tieu Satay Deer are soft, fresh, and smooth, similar to pho noodles or banh da in the North. Some restaurants serve soft or chewy noodles upon customer request. When eating, diners will feel the characteristic richness of coconut milk, the mild spiciness of satay, and each noodle strand soaked in spices.

Photo: Foody
The broth of Hu Tieu Satay Deer is cooked from more than 30 different ingredients. Photo: Foody

Especially, the topping of this Hu Tieu dish is fresh deer meat. The deer meat is skillfully processed and marinated with rich spices, so it no longer has a gamey smell, is chewy, and very appetizing. Deer meat is usually bought from free-range farms, not wild deer, priced at 370,000 VND/kg.

To make the Hu Tieu Satay Deer dish perfectly delicious, the broth pot is always kept hot and boiling. This way, when poured over the noodles, they become soft and smooth, the deer meat is hot and does not have a "gamey" smell. Additionally, diners are also served a bowl of dipping sauce with galangal, lemongrass, chili, and black bean sauce... to dip the deer meat for a richer flavor.

Photo:
Besides thin and wide noodles like pho, this Hu Tieu dish also has a version with smaller noodles. Photo: Foody

Some places selling Hu Tieu Deer in Ho Chi Minh City that diners can refer to are Hu Tieu Satay Deer To Ky (Go Cong Street, District 5), Hu Tieu Deer 192 (Van Kiep Street, Binh Thanh District), Hu Tieu Deer Ong Le (An Duong Vuong Street, District 5).

With quality ingredients, Hu Tieu Satay Deer usually costs more than other types of Hu Tieu, about 70,000 - 85,000 VND/bowl. However, this dish still attracts many diners to experience it because of its unique, appealing flavor.

Thanh Hải
TIN LIÊN QUAN

Khách Hàn xì xụp hủ tiếu mực Phú Quốc, khen ngon không kém phở Hà Nội

Thanh Hải |

Phú Quốc - Hủ tiếu mực khiến thực khách Hàn Quốc bất ngờ vì vị ngon không kém phở Hà Nội và có nhiều điểm tương đồng với các món ăn xứ kim chi.

Phân biệt 3 phiên bản hủ tiếu “huyền thoại” nghe tò mò từ tên gọi ở TPHCM

Thanh Hải |

Hủ tiếu là món ăn quen thuộc với người miền Nam, có nhiều phiên bản với cách chế biến khác nhau.

Về Đồng Tháp thưởng thức hủ tiếu Sa Đéc chỉ 12.000 đồng

Mỹ Linh |

Đồng Tháp - Hơn nửa thế kỷ qua, quán hủ tiếu Bà Sẩm, trong gian nhà nhỏ với vài ba bộ bàn ghế ở TP Sa Đéc, luôn nườm nượp khách nhờ vị ngon đặc trưng.

Khách Hàn xì xụp hủ tiếu mực Phú Quốc, khen ngon không kém phở Hà Nội

Thanh Hải |

Phú Quốc - Hủ tiếu mực khiến thực khách Hàn Quốc bất ngờ vì vị ngon không kém phở Hà Nội và có nhiều điểm tương đồng với các món ăn xứ kim chi.

Phân biệt 3 phiên bản hủ tiếu “huyền thoại” nghe tò mò từ tên gọi ở TPHCM

Thanh Hải |

Hủ tiếu là món ăn quen thuộc với người miền Nam, có nhiều phiên bản với cách chế biến khác nhau.

Về Đồng Tháp thưởng thức hủ tiếu Sa Đéc chỉ 12.000 đồng

Mỹ Linh |

Đồng Tháp - Hơn nửa thế kỷ qua, quán hủ tiếu Bà Sẩm, trong gian nhà nhỏ với vài ba bộ bàn ghế ở TP Sa Đéc, luôn nườm nượp khách nhờ vị ngon đặc trưng.