Strange mouth-watering banh beo and crab rolls that are both delicious and cheap in Ho Chi Minh City

Thanh Hải |

HCMC - Variation from Hue's traditional banh beo cup with crab rolls, banh beo cup with crab rolls is loved by many Saigon people because of its unique, rich crab flavor.

Banh beo cup is one of the famous specialties of Hue. Cups of soft, white banh beo, eaten with pureed shrimp and a little fragrant fried onion, are a delicate afternoon treat enough to warm the bellies of diners near and far.

In Ho Chi Minh City, this dish is varied and served with delicious and strange crab rolls, bringing both traditional Hue cuisine and suiting the taste of Saigon people.

Photo: Foody
Banh beo with crab rolls is a variation of Hue's traditional shrimp-filled banh beo. Photo: Foody

The preparation of banh beo with crab rolls is quite simple and similar to traditional banh beo. Banh beo is made from rice flour, poured into small bowls similar to grilled eggs and steamed in a large pot.

After this cake is soft, the seller will add crab cakes, onion fat and minced meat on top, add a little sweet and spicy fish sauce and shredded carrots and kohlrabi to enjoy. In particular, crab cakes are not made into large pieces but are cut into small pieces, ground with minced meat, seasoned with a little seasoning and stir-fried first.

Although the processing is quite simple, the selection of ingredients is extremely complicated. Plain rice must be good rice, pureed and mixed into powder before cooking for a long time so that the powder can rest. When cooking, the maker must also carefully adjust the fire so that the cake is cooked until it is soft and the dough is not raw or crumbly.

Photo: Foody
Banh Beo is cooked in a large pot. Photo: Foody

When eating, diners will feel the strong aroma of crab and rich minced meat. Many people think that the taste of crab and meat does not match, but in fact, this flavor makes many people love it because it is unique, different from traditional banh beo that only has ground shrimp.

If you are afraid that the banh beo will be bland and boring, diners can drizzle it with fish sauce and eat it with sour foods.

Still retaining the beauty of the Hue people's way of eating when they only eat enough, "eating scents, eating flowers", a bowl of banh beo will have quite a bit. To fully enjoy and avoid addiction, diners usually order about 10 - 20 portions of cake at a time.

Image:
Banh beo with crab rolls meets all the criteria of delicious, nutritious, and cheap. Photo: Foody

One of the famous addresses selling banh beo with crab rolls in Ho Chi Minh City is Ms. Tien's banh beo at Nguyen Van Troi market, Le Van Sy street, District 3. The shop has existed for nearly 55 years and is loved by many customers. Because wherever you order, the owner will make it. The cake is both hot and delicious, suitable for the taste of Saigon people.

Banh beo at the shop is only about 2,500 VND/bowl, suitable for students' budgets, meeting all the criteria of delicious, nutritious, and cheap for an afternoon gift.

Thanh Hải
TIN LIÊN QUAN

Bánh bèo bì - từ gánh hàng rong đến đặc sản 100 năm nức tiếng Bình Dương

Mộc Anh |

Bánh bèo bì Bình Dương với cách chế biến cầu kì, hương vị độc lạ mang đến cho thực khách trải nghiệm ẩm thực khó quên.

Bánh bèo - đặc sản chỉ một tên nhưng đủ kiểu ăn khác nhau từ Bắc vào Nam

Minh Anh |

Bánh bèo đặc biệt khi chỉ có một tên gọi nhưng lại có nhiều phiên bản khắp các tỉnh thành ở Việt Nam, khác biệt về cả hương vị lẫn cách ăn.

Bánh bèo Hải Phòng - thức quà khoái khẩu của người đất Cảng

Lê Tuyến |

Hải Phòng những ngày mùa đông, đĩa bánh bèo “lộ nhân” ăn kèm với bát nước chấm ấm nóng đã trở thành thức quà lót dạ cho những chiếc bụng đói.

Bánh bèo bì - từ gánh hàng rong đến đặc sản 100 năm nức tiếng Bình Dương

Mộc Anh |

Bánh bèo bì Bình Dương với cách chế biến cầu kì, hương vị độc lạ mang đến cho thực khách trải nghiệm ẩm thực khó quên.

Bánh bèo - đặc sản chỉ một tên nhưng đủ kiểu ăn khác nhau từ Bắc vào Nam

Minh Anh |

Bánh bèo đặc biệt khi chỉ có một tên gọi nhưng lại có nhiều phiên bản khắp các tỉnh thành ở Việt Nam, khác biệt về cả hương vị lẫn cách ăn.

Bánh bèo Hải Phòng - thức quà khoái khẩu của người đất Cảng

Lê Tuyến |

Hải Phòng những ngày mùa đông, đĩa bánh bèo “lộ nhân” ăn kèm với bát nước chấm ấm nóng đã trở thành thức quà lót dạ cho những chiếc bụng đói.