5 types of whole grains help improve insulin sensitivity

Thanh Thanh |

Eating Well page offers 5 types of whole grains that help improve insulin sensitivity.

Oatmeal

Oatmeal is a source of soluble fiber, especially beta-glucan, which has the effect of preventing blood sugar spikes, improving insulin sensitivity and reducing LDL cholesterol.

Barley

Barley is another whole grain that is rich in soluble fiber, especially beta-glucan.

Quinoa

Quinoa improves blood sugar levels after meals and insulin sensitivity. At the same time, it slows down the progression from glucose intolerance disorder to diabetes.

Buckwheat seeds

Adding buckwheat seeds to a balanced diet can prevent fluctuations in blood sugar spikes and decreases, improving insulin sensitivity.

Roasted buckwheat has a rich and crispy taste. When cooked, the texture of this seed is similar to rice. You can add buckwheat seeds to congee, granola, pancakes, salads, rice and meat dishes.

Brown rice

Brown rice helps slow down the digestion and absorption of carbohydrates, contributing to reducing glucose levels after meals and improving insulin sensitivity.

Thanh Thanh

Lợi ích sức khỏe của hạt bí ngô

Thanh Thanh |

Trang FOOD.NDTV đưa ra những lợi ích sức khỏe của hạt bí ngô như tăng cường hấp thụ dưỡng chất, cải thiện tiêu hóa...

4 cách giảm căng thẳng và ngăn ngừa tình trạng kháng insulin

Thanh Thanh |

Trang Eating Well đưa ra cách giảm căng thẳng và ngăn ngừa tình trạng kháng insulin.

7 thói quen giúp cải thiện độ nhạy insulin

Thanh Thanh |

Trang Food.NDTV đưa ra 7 thói quen giúp cải thiện độ nhạy insulin.

Bệnh nhân đái tháo đường tiêm insulin sai vị trí dễ gặp biến chứng

Hà Lê |

Tiêm insulin là một trong những biện pháp giúp người bệnh đái tháo đường kiểm soát bệnh. Bệnh nhân có thể được tiêm tại cơ sở y tế hay tự tiêm tại nhà. Khi tiêm tại nhà, người nhà và bệnh nhân cần biết tiêm insulin đúng cách để mang lại hiệu quả điều trị, hạn chế những biến chứng có thể xảy ra do tiêm insulin sai kỹ thuật.