Korean newspaper: Bread - the rising star of world cuisine

Thúy Ngọc |

After "po", "banh mi" is the next Vietnamese specialty added to the Merriam-Webster dictionary this fall.

"Banh mi" officially became one of the new 370 words of the famous dictionary in the US. Accordingly, Banh Mi is described as a sandwich that is often spicy in Vietnamese cuisine, including baguette shells, pork or chicken cloves, pickled cucumbers (including carrots or radishes), and coriander and cucumber.

The origin of banh mi is said to be from the French word "paine de Mie", meaning soft white banh mi. The cake is cut in half and eaten with available ingredients.

Asean Express commented that banh mi has become a rising star on the world culinary map. This popular specialty has long been a favorite morning gift of Vietnamese people, widely sold all over the streets and diners can buy it right away.

Previously, CNN also mentioned banh mi in the list of 50 unique street foods of Asia, along with pho and coffee of Vietnam. In addition, there are Thai and Malaysian laksa crab fried eggs, gimbap and tteokbokki from Korea, Hong Kong egg cinnamon, Taiwanese pearl milk tea, takoyaki from Japan...

Thúy Ngọc

Báo Ấn Độ ca ngợi hành trình đột phá du lịch của Việt Nam

Chí Long |

Theo tờ Times of India, du khách Ấn Độ biết đến Việt Nam là nhờ vào đầu bếp nổi tiếng Anthony Bourdain, người đã đến đây để khám phá ẩm thực cũng như cảnh quan tuyệt vời của Việt Nam.

Thưởng thức phở bát đá - món ăn độc đáo tại Hà thành

Quỳnh Nga |

Là món ăn không quá xa lạ tại Hà thành nhưng món phở bát đá luôn đem lại những trải nghiệm thú vị, mới mẻ cho du khách khi lần đầu thưởng thức.

Cửa hàng cà phê phin, bánh mì Việt nổi tiếng giữa trời Singapore

Trang Ngọc |

Chiếc bánh mì cùng cà phê là hai món Việt phổ biến được chu du nhiều nơi trên thế giới. Nếu có cơ hội ghé qua Joo Chiat, Singapore, bạn sẽ bắt gặp một cửa hàng phục vụ những món ăn đường phố đậm chất Việt này.