Shrimp paste and spring rolls in the top 100 best appetizers

Mai Hương |

The culinary website Taste Atlas has ranked Vietnamese shrimp rolls and spring rolls in the list of the 100 best appetizers in the world.

Shrimp paste and spring rolls are ranked 27th and 78th respectively in the top 100 best appetizers in the world, according to Taste Atlas.

Shrimp paste

Shrimp paste or sugarcane-wrapped shrimp originated from the ancient capital of Hue, but this dish is popular throughout the country. In the past, shrimp paste was a dish reserved for special occasions, but today you can easily find this dish anywhere, from simple home meals to restaurants.

Chao tom xuat sac dung o vi tri thu 27 trong danh sach 100 mon an khai vi ngon nhat the gioi. Anh: Taste Atlas

Shrimp rolls ranked 27th in the list of 100 best appetizers in the world. Photo: Taste Atlas

To make a delicious and beautiful plate of shrimp paste, it must go through many meticulous steps and this dish was rated 4.5/5 stars by Taste Atlas and ranked 27th.

Spring rolls

Spring rolls, called nem ran in the North, ranked 78th in the list of the world's 100 best appetizers with 4.3/5 stars.

Cha gio cung co mat trong danh sach nay voi vi tri thu 78. Anh: Taste Atlas

Spring rolls also made the list at number 78. Photo: Taste Atlas

This is a dish that is no longer strange in the daily meals and banquets of Vietnamese people. To make a delicious spring roll dish, you need vermicelli, carrots, mushrooms, pork, shrimp, bean sprouts... These ingredients will be chopped, mixed well, then rolled in rice paper and fried until golden brown.

In addition, the dish ranked first on this list is Guotie (China), which is a combination of dumplings and fried buns. Ranked second on this list is also a Chinese dish called Tangbao. Ranked third on this list is Fattah djaj from Syria, a dish made from chicken, pita bread, rice, a special sauce made from yogurt and nuts such as chickpeas, pine nuts...

Ha cao chien nhan cai bap va thit lon dung dau danh sach mon khai vi ngon nhat the gioi. Anh: Taste Atlas

Fried dumplings filled with cabbage and pork topped the list of the world's best appetizers. Photo: Taste Atlas
Mai Hương
TIN LIÊN QUAN

Malaysia thúc đẩy quảng bá du lịch tại Việt Nam

Mai Hương |

Cục Xúc tiến Du lịch Malaysia triển khai nhiều hoạt động nhằm xúc tiến du lịch tại thị trường Việt Nam với mục tiêu thu hút 27,3 triệu lượt khách quốc tế.

Điểm danh 4 quán bún cá đắt khách ở Hà Nội

Phương Anh |

Bún cá là một trong những món ăn dân dã phải thử ở Hà Nội. Dưới đây là gợi ý 4 quán bún cá đông khách ở Thủ đô.

Thịt đông, canh bóng vào top món ăn ngon nhất thế giới

Đan Thanh |

Taste Atlas tuyển chọn "86 món có nấm ngon nhất thế giới", trong đó ẩm thực Việt Nam góp mặt với hai món truyền thống là thịt đông và canh bóng.

Malaysia thúc đẩy quảng bá du lịch tại Việt Nam

Mai Hương |

Cục Xúc tiến Du lịch Malaysia triển khai nhiều hoạt động nhằm xúc tiến du lịch tại thị trường Việt Nam với mục tiêu thu hút 27,3 triệu lượt khách quốc tế.

Điểm danh 4 quán bún cá đắt khách ở Hà Nội

Phương Anh |

Bún cá là một trong những món ăn dân dã phải thử ở Hà Nội. Dưới đây là gợi ý 4 quán bún cá đông khách ở Thủ đô.

Thịt đông, canh bóng vào top món ăn ngon nhất thế giới

Đan Thanh |

Taste Atlas tuyển chọn "86 món có nấm ngon nhất thế giới", trong đó ẩm thực Việt Nam góp mặt với hai món truyền thống là thịt đông và canh bóng.