Frozen meat and soup are among the most delicious dishes in the world

Đan Thanh |

Taste Atlas selects "86 of the world's most delicious mushroom dishes", in which Vietnamese cuisine contributes two traditional dishes: frozen meat and soup.

Culinary website Taste Atlas recently announced a list of 86 of the world's most delicious mushroom dishes. The top dish is Japan's famous ramen noodles , the 2nd and 3rd places are respectively kuzu şiş (a traditional kebab) from Turkey and tom yum from Thailand .

Vietnamese frozen meat ranked 44th and soup ranked 60th on the list. Taste Atlas introduces frozen meat as a traditional Vietnamese dish, especially appearing in Tet holiday meals of Northerners. This dish is often served with pickled onions and white rice.

Northern people cook frozen meat using pork, chicken, goose meat... Photo: Cao Giang

Cooking frozen meat is not too complicated but quite time consuming. Ingredients such as pork leg meat, pork skin, pig ears... will be cooked with carrots, wood ear mushrooms, mushrooms and seasoned with spices such as pepper, fish sauce... Cooked meat, cooled, placed in the refrigerator. Refrigerate for 5-6 hours until the meat solidifies and the stew has a jelly-like texture.

Ball soup is a dish often eaten during feasts and Tet holidays among Hanoians. Photo: Dieu Loan
Ball soup is a dish often eaten during feasts and Tet holidays among Hanoians. Photo: Dieu Loan

Ball soup is on the menu of Hanoians' Tet meals and offerings. Ball soup has the main ingredient being ball skin. Pork skin is pork skin washed with ginger and vinegar water, dried in the sun and then deep-fried until it bubbles.

Cooking soup often adds green onions, fish sauce, ginger, pepper and vegetables such as cauliflower, carrots, and mushrooms. When scooping out the bowl of soup, arrange it so that the shiny skin floats on top.

The Taste Atlas website is known as the world culinary map, where readers can search and review nearly 24,000 restaurants and eateries, more than 11,000 traditional dishes and more than 6,300 local ingredients.

Đan Thanh
TIN LIÊN QUAN

Phản ứng của khách Hàn lần đầu ăn thịt ếch ở Đà Nẵng

Thanh Hải |

Hai du khách Hàn Quốc hào hứng vì lần đầu được thử ăn thịt ếch nướng và ốc xào tại chợ đêm Helio Đà Nẵng.

Độc lạ món lẩu tả pí lù khiến thực khách sướng mắt vì đầy ắp thịt cá

Thanh Hải |

Lẩu tả pí lù hấp dẫn thực khách bởi các loại topping đa dạng, nóng hổi, phù hợp thưởng thức vào mùa lạnh hoặc những khu vực có thời tiết mát mẻ.

Phở tíu ăn cùng với thịt xá xíu ít người biết ở Hà Nội

Linh Boo |

Phở tíu xuất hiện ở Hà Nội đã lâu nhưng không phải ai cũng biết, bởi không có nhiều hàng quán phục vụ món phở đặc biệt này.

Taste Atlas khen 4 đặc sản từ thịt bò của người Việt

Thanh Hải |

Lẩu bò nhúng giấm, bò lúc lắc, bò né... là các món ngon từ thịt bò ở Việt Nam, theo TasteAtlas - chuyên trang được ví như bản đồ ẩm thực thế giới.

Reaction of Korean Guests Trying Frog Meat in Da Nang for the First Time

Thanh Hải |

Two South Korean tourists were excited to try grilled frog meat and stir-fried snails for the first time at Helio Night Market Đà Nẵng.

Độc lạ món lẩu tả pí lù khiến thực khách sướng mắt vì đầy ắp thịt cá

Thanh Hải |

Lẩu tả pí lù hấp dẫn thực khách bởi các loại topping đa dạng, nóng hổi, phù hợp thưởng thức vào mùa lạnh hoặc những khu vực có thời tiết mát mẻ.

Phở tíu ăn cùng với thịt xá xíu ít người biết ở Hà Nội

Linh Boo |

Phở tíu xuất hiện ở Hà Nội đã lâu nhưng không phải ai cũng biết, bởi không có nhiều hàng quán phục vụ món phở đặc biệt này.

Taste Atlas khen 4 đặc sản từ thịt bò của người Việt

Thanh Hải |

Lẩu bò nhúng giấm, bò lúc lắc, bò né... là các món ngon từ thịt bò ở Việt Nam, theo TasteAtlas - chuyên trang được ví như bản đồ ẩm thực thế giới.