South Korea at risk of kimchi shortage

Cao Thảo |

Climate change is putting South Korea at risk of kimchi shortage .

On September 3, Reuters reported that Korean scientists, farmers and producers said the quality and quantity of cabbage used to make kimchi is declining due to climate change and rising temperatures.

Chinese cabbage thrives in cool climates. It is often grown in mountainous regions where summer temperatures – a crucial period in the growing process – rarely exceed 25 degrees Celsius.

Studies show that warmer weather due to climate change is now threatening the vegetable, to the point that one day South Korea may no longer be able to grow cabbage due to rising temperatures.

"We hope these predictions do not come true. Chinese cabbage grows in cool climates and is adapted to only a very narrow temperature range. The optimal temperature is between 18 and 21 degrees Celsius," said plant pathologist Lee Young-gyu.

Lee Ha-yeon, a kimchi master recognized by the Ministry of Agriculture, said the core of the cabbages is damaged and the roots are soft. If this continues, she said, people may have to give up kimchi by summer. Statistics agency data shows that the area of ​​​​cabbage grown in the highlands has decreased by more than half in 2023 compared to 20 years ago, from 8,796 hectares to 3,995 hectares.

Meanwhile, farmers like Kim Si-gap, 71, who has worked in the cabbage fields in Gangneung all his life, now face concerns that they will have to spend more money to grow the crop but will not get the same quality as before.

“When we saw reports that there would come a time when we would no longer be able to grow cabbage in Korea, we were shocked and saddened,” he said. “Kimchi is an indispensable food on our dining table. If this happens, what should we do?”

Cao Thảo
TIN LIÊN QUAN

Những người không nên ăn kim chi thường xuyên

Tuấn Đạt (Theo Healthline) |

Những người đang mắc một số bệnh như viêm loét dạ dày, huyết áp cao, bệnh gout... không nên ăn kim chi thường xuyên để đảm bảo sức khỏe.

Cách làm cơm chiên kim chi hải sản thơm ngon, bổ dưỡng

Tuấn Đạt |

Các bà nội trợ có thể tham khảo cách làm cơm chiên kim chi hải sản thơm ngon, nhiều dinh dưỡng dành cho gia đình.

4 lợi ích khi ăn kim chi hành lá thường xuyên

Tuấn Đạt (Theo Health) |

Không chỉ làm tăng khẩu vị thơm ngon trong bữa ăn, kim chi hành lá còn mang đến nhiều lợi ích sức khỏe nếu ăn đúng cách.

Bão số 4 chưa vào, cây cối ở Quảng Bình đã bật gốc

CÔNG SÁNG |

Bão số 4 chưa vào, cây cối tại đường Võ Thị Sáu (TP Đồng Hới, tỉnh Quảng Bình) đã bật gốc.

Đào Nhật Tân chết rũ vì bão, nông dân mất trắng hàng tỉ đồng

Minh Thương |

Hà Nội - Sau bão lũ, hàng loạt hộ dân tại làng đào Nhật Tân (quận Tây Hồ) mất trắng cả vườn đào ươm cho vụ Tết, thiệt hại hàng tỉ đồng.

Ứng phó bão số 4, chủ động với các tình huống xấu nhất xảy ra

PHẠM ĐÔNG |

Thủ tướng Chính phủ yêu cầu quyết liệt ứng phó bão số 4 theo phương châm "bốn tại chỗ", chủ động xử lý các tình huống xấu nhất có thể xảy ra.

Cầu trên tuyến nối Hòa Bình với Hà Nội bị nứt gãy, sụt mố

Minh Nguyễn |

Hòa Bình - Cầu Ngòi Móng trên tỉnh lộ 445 (tuyến đường nối thành phố Hòa Bình) bất ngờ bị nứt, sụt mố cầu lúc nửa đêm, may mắn không gây thiệt hại về người.

Một số tỉnh cho học sinh nghỉ học tránh bão

NHÓM PV |

Áp thấp nhiệt đới mạnh lên thành bão số 4, các tỉnh khu vực Bắc Trung bộ chịu ảnh hưởng đã cho học sinh nghỉ học để tránh bão.

Những người không nên ăn kim chi thường xuyên

Tuấn Đạt (Theo Healthline) |

Những người đang mắc một số bệnh như viêm loét dạ dày, huyết áp cao, bệnh gout... không nên ăn kim chi thường xuyên để đảm bảo sức khỏe.

Cách làm cơm chiên kim chi hải sản thơm ngon, bổ dưỡng

Tuấn Đạt |

Các bà nội trợ có thể tham khảo cách làm cơm chiên kim chi hải sản thơm ngon, nhiều dinh dưỡng dành cho gia đình.

4 lợi ích khi ăn kim chi hành lá thường xuyên

Tuấn Đạt (Theo Health) |

Không chỉ làm tăng khẩu vị thơm ngon trong bữa ăn, kim chi hành lá còn mang đến nhiều lợi ích sức khỏe nếu ăn đúng cách.