Tighten collective kitchens to prevent poisoning from fish and seafood

Huyền Trân |

Ho Chi Minh City tightens collective kitchens and restaurants that use ingredients derived from fish to prevent poisoning caused by Histamine .

From the beginning of 2024 until now, the whole country has had many poisoning cases in collective kitchens, causing many people to be hospitalized for treatment, especially recently there were 2 cases of food poisoning caused by Histamine in fish in Nghe An and Nghe An. Hai Phong . Therefore, on July 19, the Department of Food Safety of Ho Chi Minh City proposed that localities in Ho Chi Minh City strengthen poisoning prevention.

Accordingly, the Department of Food Safety requests the People's Committee of Thu Duc city and districts to strengthen inspection, examination and supervision of food businesses, especially collective kitchens and restaurants. using raw materials derived from aquatic products, especially fish products, resolutely do not let businesses sell rancid and unsafe aquatic products.

At the same time, localities coordinate with relevant agencies to trace the same origin of food materials, especially products of aquatic origin when food poisoning cases occur.

In addition, increase information and propaganda about the risk of food poisoning and food poisoning prevention for production and business establishments, catering units, collective kitchens, etc. . Use food ingredients and foods derived from fish and seafood. Instruct consumers to choose and use safe food, not to use rancid, spoiled, or poor quality seafood products.

The Department of Food Safety of Ho Chi Minh City said that during the implementation process, if an incident related to food safety or suspected food poisoning is detected, the units promptly notify the Department of Standards and Management. Food poisoning monitoring - Department of Food Safety.

Huyền Trân
TIN LIÊN QUAN

Khẩn trương điều tra, xử lý vụ nghi ngờ ngộ độc thực phẩm tại Hải Phòng

Lệ Hà |

Cục An toàn thực phẩm (Bộ Y tế) yêu cầu khẩn trương điều trị cho bệnh nhân và tổ chức điều tra, xử lý vụ nghi ngờ ngộ độc thực phẩm tại Công ty Đóng tàu Sông Cấm, thành phố Hải Phòng.

Sở Y tế Hải Phòng chỉ đạo xử lý vụ nghi ngộ độc thực phẩm ở công ty đóng tàu

Mai Chi |

Hải Phòng - Liên quan đến vụ nghi ngộ độc thực phẩm khiến khoảng 100 người phải đi cấp cứu tại Công ty Đóng tàu Sông Cấm (thôn Ngô Hùng, xã An Hồng, huyện An Dương, TP Hải Phòng), chiều 27.6, Giám đốc Sở Y tế Hải Phòng Lê Minh Quang đã có báo cáo nhanh về vụ việc.

Vĩnh Phúc tăng cường kiểm tra bếp ăn sau vụ 400 công nhân bị ngộ độc thực phẩm

An Nhiên |

Sau khi xảy ra vụ việc hơn 400 công nhân Công ty TNHH Shinwon Ebenezer Việt Nam bị ngộ độc thực phẩm phải nhập viện, các cấp công đoàn tỉnh Vĩnh Phúc đã nỗ lực vào cuộc, phối hợp với cơ quan chức năng thực hiện tốt vai trò đại diện, bảo vệ quyền, lợi ích hợp pháp, chính đáng của đoàn viên, người lao động.

Nguyện vọng của trái chủ trong vụ Vạn Thịnh Phát giai đoạn 2

NHÓM PV |

TPHCM - Nhiều bị hại liên quan đến sai phạm xảy ra ở Tập đoàn Vạn Thịnh Phát, Ngân hàng TMCP Sài Gòn đã có mặt tại TAND TPHCM để theo dõi phiên xét xử.

Mưa ngập, hơn 11.000 học sinh vùng trũng ở Hà Tĩnh nghỉ học

TRẦN TUẤN |

Sáng 20.9, tại huyện Hương Khê và Hương Sơn (Hà Tĩnh) xảy ra mưa lớn, ngập cục bộ nên hơn 11.000 học sinh ở khu vực trũng thấp được cho nghỉ học.

So sánh hình ảnh TP Yên Bái hiện tại và thời điểm bão lũ lịch sử

Trần Bùi - Vũ Bảo |

Trận đại hồng thủy đã đi qua TP Yên Bái gần 10 ngày, hiện nước đã rút, đường đã khô, cuộc sống người dân đã dần ổn định trở lại.

Giá vàng hôm nay 20.9: Vàng nhẫn tăng sốc

Khương Duy |

Giá vàng hôm nay 20.9 tăng mạnh ở thị trường trong nước và thế giới. Giá vàng nhẫn tròn trơn 9999 sáng nay sắp bằng giá vàng miếng SJC.

Giám đốc công ty làm máy nhắn tin cho Hezbollah bị điều tra

Anh Vũ |

Công ty Gold Apollo, có trụ sở tại Đài Loan (Trung Quốc), đang bị điều tra liên quan đến vụ nổ hàng nghìn máy nhắn tin của lực lượng Hezbollah.