Why should we not reheat tea and spinach?

NGỌC THÙY (THEO HINDUSTANTIMES) |

According to nutritionists, tea can cause harmful effects on health if we reheat it.

Tea

Dr. Rituja Ugalmugle, Internal Medicine, Wockhardt Hospital, Mumbai (India) - said, there are some foods and drinks that need to be warmed up to enjoy them. But there are also foods that should not be reheated because they can cause health problems .

Dr. Rituja Ugalmugle analyzed that, for example, with tea, reheating this beverage will lead to a series of problems including:

Loss of nutrients: Heating tea can cause the loss of some antioxidants, such as catechins, especially in green tea.

Tannin formation: When tea is reheated, tannin concentrations may increase, leading to a more bitter taste. Although tannins themselves are not harmful, consuming too much can interfere with the absorption of certain nutrients such as iron.

Bacterial Growth: If tea is left at room temperature for a long period of time before reheating, it can become a breeding ground for bacteria, especially if the tea contains milk or sugar.

Dr. Rituja Ugalmugle adds that reheating tea can lead to the formation of potentially harmful compounds and loss of nutrients. In general, it is better to avoid reheating and only drink freshly brewed tea.

Spinach

According to Dr. Rituja Ugalmugle, spinach is also a food that should not be reheated, because:

Nitrate conversion: Spinach is rich in nitrates, which can convert to nitrites when reheated, especially after being stored for a period of time. Nitrites can convert to nitrosamines, some of which are potentially carcinogenic.

Loss of nutrients: Reheating spinach can cause loss of heat-sensitive nutrients, such as certain vitamins (e.g., vitamin C and folate).

NGỌC THÙY (THEO HINDUSTANTIMES)
TIN LIÊN QUAN

5 loại trà quen thuộc ngăn đường huyết tăng cao

NHÓM PV |

Trà là thức uống có nhiều lợi ích cho sức khỏe, trong đó có tác dụng kiểm soát đường huyết.

Phòng ngừa bệnh ung thư trực tràng

Thanh Thanh |

Ung thư trực tràng là loại ung thư phổ biến của hệ thống tiêu hóa. Có một số cách để giảm nguy cơ mắc bệnh ung thư trực tràng.

5 loại thực phẩm nên hạn chế hâm nóng lại

Tuấn Đạt (Theo Health) |

Rau lá xanh, thịt gà, cơm… là những thực phẩm không nên hâm nóng nhiều lần nhằm tránh ảnh hưởng tới sức khoẻ.

Giá vàng hôm nay 20.9: Vàng nhẫn tăng sốc

Khương Duy |

Giá vàng hôm nay 20.9 tăng mạnh ở thị trường trong nước và thế giới. Giá vàng nhẫn tròn trơn 9999 sáng nay sắp bằng giá vàng miếng SJC.

Giám đốc công ty làm máy nhắn tin cho Hezbollah bị điều tra

Anh Vũ |

Công ty Gold Apollo, có trụ sở tại Đài Loan (Trung Quốc), đang bị điều tra liên quan đến vụ nổ hàng nghìn máy nhắn tin của lực lượng Hezbollah.

Ngắm mùa lúa chín ở Hà Giang vẹn nguyên sau bão lũ

Đan Thanh |

Không chịu ảnh hưởng nhiều sau bão số 3, ruộng bậc thang ở các huyện Vị Xuyên, Hoàng Su Phì đang vào mùa lúa chín đẹp, thu hút khách trở lại Hà Giang.

Điện Biên xuất hiện thêm cung trượt đe dọa nhiều hộ dân

NHÓM PV |

Nhiều vết nứt tạo thành cung trượt lớn đang đe dọa nguy cơ mất an toàn đối với nhiều hộ dân tại TP Điện Biên Phủ, tỉnh Điện Biên.

VĐV bóng chuyền Nguyễn Thị Xuân và sự bền bỉ ở tuổi U40

NHÓM PV |

Góc nhìn thể thao số 181 có buổi trò chuyện với chủ công Nguyễn Thị Xuân về hành trình gắn bó với bóng chuyền cũng như dự định trong tương lai của tay đập 38 tuổi.