Asparagus helps supplement antioxidants for the body

Ngọc Thùy (Theo HEATH) |

Asparagus is a nutritious food, rich in antioxidants and brings many benefits to human health, according to HEATH.

About 100g of processed asparagus contains:

- Energy: 20 kcal

- Fat: 0.12 grams

- Carbohydrates: 3.88 grams

- Sodium: 2 mg

- Protein: 2.2 grams

- Fiber: 2.1 grams

- Sugar: 1.88 grams

- Vitamins and minerals: such as vitamin K, vitamin B12, vitamin B6, vitamin A, zinc, potassium,...

Some health effects of asparagus can be listed as follows:

Supports weight loss

Asparagus is not only low in fat and calories, but also high in fiber. Studies have shown that consuming fiber helps create a feeling of fullness for longer, because the body digests fiber slowly. Therefore, this food is not a bad choice if you are planning on a weight loss menu.

Contains many antioxidants

Asparagus, especially purple asparagus, contains anthocyanin. These pigments give fruits and vegetables their red, blue, and purple colors. Anthocyanins have antioxidant effects that can help your body fight cell-damaging free radicals, contributing to cancer prevention.

Rich in vitamin E

Asparagus is a good source of vitamin E, another important antioxidant. This vitamin helps strengthen the immune system and protect cells from the harmful effects of free radicals.

Rich in folic acid

Asparagus contains a lot of folic acid - another name for vitamin B9 - an important vitamin for humans, helping the body create new cells. This is also an extremely important nutrient for pregnant women's health as well as the comprehensive development of the fetus, helping to prevent pregnancy-related problems such as premature birth and birth defects.

Ngọc Thùy (Theo HEATH)
TIN LIÊN QUAN

6 công thức nấu ăn từ măng tây giúp giảm cân hiệu quả

BẢO ANH (THEO HEALTHSHOTS) |

Măng tây là một siêu thực phẩm xanh. Bổ sung măng tây vào chế độ ăn có thể giúp bạn no lâu và hỗ trợ giảm cân.

Măng tây có khả năng làm giảm mỡ nội tạng hiệu quả

Hương Giang (Theo Health) |

Sử dụng măng tây có thể mang lại nhiều lợi ích cho sức khoẻ như tốt cho hệ tiêu hóa, người muốn giảm mỡ nội tạng và giảm viêm.

Người có nồng độ axit uric cao có nên ăn măng tây không?

NHÓM PV (THEO ABOLUOWANG) |

Hầu hết các loại rau có thể cung cấp cho cơ thể con người lượng chất xơ và vitamin dồi dào, có ích cho sức khỏe. Tuy nhiên, người có nồng độ axit uric cao cần tránh ăn quá nhiều loại rau giàu purin.

Phu nhân Đại tướng Võ Nguyên Giáp qua đời

PHẠM ĐÔNG |

Cụ bà Đặng Bích Hà - phu nhân Đại tướng Võ Nguyên Giáp, qua đời ngày 17.9, hưởng thọ 96 tuổi.

Cháy nhà trong ngõ nhỏ tại Cầu Giấy, khói cao hàng chục mét

KHÁNH AN |

Đám cháy xảy ra vào khoảng 12h trưa 17.9, tại một nhà dân trong ngõ 58 Trần Bình (quận Cầu Giấy, TP Hà Nội).

Dấu hiệu tội phạm trong vụ thất thoát tiền tỉ tại Tiền Giang

Lam Duy |

Cơ quan thanh tra phát hiện dấu hiệu tội phạm trong vụ việc hơn 3,21 tỉ đồng bị chiếm dụng, thất thoát tại huyện Cái Bè, tỉnh Tiền Giang.

Kiên quyết giải phóng mặt bằng thực hiện cao tốc Bắc - Nam

CÔNG SÁNG |

UBND huyện Lệ Thủy (tỉnh Quảng Bình) sẽ tiến hành cưỡng chế nếu các hộ dân không thực hiện đúng quy định, phương án giải phóng mặt bằng.

Giám định nguyên nhân, phân định trách nhiệm vụ sập cầu Phong Châu

Tô Công |

Phú Thọ - Bộ Xây dựng vừa có công văn gửi UBND tỉnh Phú Thọ về việc giải quyết sự cố công trình cầu Phong Châu.