Nutritional comparison between green mango and ripe mango

THUỲ DƯƠNG (THEO HINDUSTANTIMES) |

Green mangoes contain lots of vitamin C, while ripe mangoes are rich in antioxidants, making many people wonder which is better.

Benefits of mango

Ms. Suhani Seth Agarwal, Head of Nutrition Department, Yatharth Super Specialty Hospital (India) - said, mango is a nutritious tropical fruit praised for containing many vitamins, minerals, antioxidants and antioxidants. beneficial plant compounds.

Mangoes also contain significant levels of antioxidants such as beta-carotene, lutein, zeaxanthin and various phenolic compounds, which contribute to their antioxidant capacity and health-promoting effects.

Both green and ripe mangoes have distinct nutritional advantages that contribute to overall health and vitality. However, the specific nutritional profile and potential health effects may vary depending on whether the mango is consumed in its unripe (green mango) or ripe state.

Benefits of green mango

According to Ms. Suhani Seth Agarwal, green mangoes are rich in fiber, which is important for digestive health , promoting regular bowel movements and supporting a healthy intestinal microflora.

Vitamin C content is higher in green mango, which is an essential nutrient known for its immune-boosting properties, antioxidant effects and role in collagen synthesis.

Additionally, green mangoes are more acidic due to their unripe nature. This acidity can benefit digestion, stimulating the production of digestive enzymes and aiding in the breakdown of food.

Green mangoes are a rich source of antioxidant and anti-inflammatory properties that may help protect against chronic diseases such as cancer and cardiovascular disease.

Benefits of ripe mango

Ms. Suhani Seth Agarwal commented that ripe mangoes are richer in some antioxidants, such as beta-carotene, which gives mangoes their characteristic orange-yellow color.

Antioxidants help protect cells from oxidative damage and may reduce the risk of chronic diseases.

In addition, their carotenoid content, including beta-carotene, increased significantly. These carotenoids are powerful antioxidants that may help protect against age-related macular degeneration (an eye disease) and some types of cancer.

Ripe mangos have higher levels of vitamin A, which is essential for maintaining healthy vision, immune function and skin health.

However, it is important to note that ripe mangoes have a higher natural sugar content. While this may be a downside for those watching their sugar intake, it can also provide quick energy and satisfy sweet tooth cravings.

Compare

To boost immunity: Green mango may be preferred because of its higher vitamin C content.

To supplement antioxidants: Ripe mangoes may provide more benefits due to their higher content of antioxidants such as beta-carotene.

For digestive health: green mangoes may provide slightly more fiber than ripe mangoes.

THUỲ DƯƠNG (THEO HINDUSTANTIMES)
TIN LIÊN QUAN

Salad xoài bơ cùng giấm balsamic giải nhiệt mùa hè

Tuấn Đạt |

Salad hoa quả với nguyên liệu xoài và bơ cùng giấm balsamic là món ăn bổ dưỡng, giải nhiệt mùa hè.

5 cách làm xoài chín tự nhiên

DOÃN HẰNG (THEO BOLDSKY) |

Ủ xoài xanh vào gạo, để xoài vào nơi tối là những mẹo giúp quả xoài nhanh chín. Dưới đây là 5 cách làm chín xoài một cách tự nhiên.

5 lợi ích của quả xoài chín với mái tóc

THANH NGỌC (THEO BOLDSKY) |

Theo Boldsky, quả xoài chín giàu vitamin A, C và các chất dinh dưỡng khác giúp tóc chắc khỏe. Dưới đây là 5 lợi ích của việc ủ tóc với quả xoài chín.

Cận cảnh bão Trà Mi gây ngập lụt nặng nề ở Philippines

Thanh Hà - Hữu Chánh (Nguồn: AFP, Zoom Earth, Windy) |

Do ảnh hưởng của bão Trà Mi (tên địa phương là Kristine), ngập lụt nghiêm trọng xảy ra ở nhiều khu vực của Philippines.

Barcelona ngắt chuỗi toàn thua trước Bayern Munich

tam nguyên |

Raphinha tỏa sáng trong chiến thắng 4-1 của Barcelona trước Bayern Munich.

Bình Liêu mùa vàng ngân nga lúa hát

Ninh Phương |

Quảng Ninh - Cuối tháng 10, đầu tháng 11, du khách đến Bình Liêu không chỉ săn mùa cỏ lau mà còn muốn check-in với ruộng bậc thang ngát hương lúa chín.

Thấp thỏm đợi công bố môn thi thứ ba vào lớp 10

Văn Cương |

Nhiều học sinh và phụ huynh bày tỏ lo lắng về hình thức chọn môn thi thứ ba vào lớp 10.

Cập nhật giá vàng sáng 24.10: Đột ngột giảm, nguy cơ lao dốc

Khương Duy |

Cập nhật giá vàng sáng 24.10: Vàng thế giới đêm qua đột ngột sụt giảm. Vàng nhẫn trơn đối diện nguy cơ lao dốc.

Salad xoài bơ cùng giấm balsamic giải nhiệt mùa hè

Tuấn Đạt |

Salad hoa quả với nguyên liệu xoài và bơ cùng giấm balsamic là món ăn bổ dưỡng, giải nhiệt mùa hè.

5 cách làm xoài chín tự nhiên

DOÃN HẰNG (THEO BOLDSKY) |

Ủ xoài xanh vào gạo, để xoài vào nơi tối là những mẹo giúp quả xoài nhanh chín. Dưới đây là 5 cách làm chín xoài một cách tự nhiên.

5 lợi ích của quả xoài chín với mái tóc

THANH NGỌC (THEO BOLDSKY) |

Theo Boldsky, quả xoài chín giàu vitamin A, C và các chất dinh dưỡng khác giúp tóc chắc khỏe. Dưới đây là 5 lợi ích của việc ủ tóc với quả xoài chín.