Recommended time to leave food in the lunch box

NGỌC THÙY (THEO INDIANEXPRESS) |

When non-vegetarian foods are packed in lunch boxes and left at room temperature for many hours, they tend to create bacteria.

The temperature range causes bacteria to multiply

Dr. Umang Malhotra, clinical nutritionist Fitelo (a popular diet program in India) - said that bringing a lunch box to work is the choice of many people because of its convenience, initiative, and non-intrusive nature. affect work and safety.

However, the most important factor to consider when packing non-vegetarian foods in lunch boxes is storage time and temperature.

According to Dr. Umang Malhotra, the “danger zone” temperature range of 5 degrees Celsius (41°F) to 60 degrees Celsius (140°F) is considered to produce bacteria that can cause foodborne diseases. product. They can multiply quickly, doubling in number in just 20 minutes.

Non-vegetarian foods, especially meat, poultry and seafood contain nutrients and moisture that bacteria need to grow, creating favorable conditions for Salmonella, E. coli, Campylobacter and Listeria monocytogenes to grow. boiling.

When meats in general are packaged in food containers and left at room temperature for many hours, they tend to be in the “danger zone.”

This is especially worrying in warm climates or during the summer months when room temperatures can easily exceed 20 degrees Celsius (68°F). Under such conditions, bacteria such as Salmonella and Staphylococcus aureus can multiply rapidly in chicken or cooked meat, leading to a higher risk of food poisoning.

What food should I bring?

According to Mr. Umang Malhotra, foods that should be avoided in lunch boxes include:

- Raw or undercooked meat: These meats can contain bacteria (Campylobacter, Salmonella, Staphylococcus aureus) that grow rapidly if not stored properly.

Seafood: Fish, shrimp and other seafood are perishable at room temperature and are best avoided unless they can be refrigerated.

- Dairy sauces: Meat or poultry cooked in a creamy or dairy-based sauce (like butter chicken or cream pasta) will spoil more quickly due to the perishable nature of milk.

On the other hand, sausages and salami can be carried due to their lower moisture content and are often treated with preservatives, making them less susceptible to bacterial growth.

Hard-boiled eggs are less likely to spoil than raw or undercooked eggs.

Dr. Umang Malhotra added: “Grilled or boiled chicken that is thoroughly cooked and kept dry usually lasts longer than fried or lightly cooked chicken. Ideally, food should be eaten within two hours of packaging, or within one hour if the ambient temperature is above 30 degrees Celsius (86°F).”

NGỌC THÙY (THEO INDIANEXPRESS)
TIN LIÊN QUAN

5 thực phẩm ít carbohydrate giúp giảm mỡ nội tạng

HẠ MÂY (Theo livestrong) |

Khi nói đến việc ăn ít carbohydrate để giảm mỡ nội tạng, bạn nên tập trung vào các loại protein nạc và rau có hàm lượng carbohydrate thấp, nhiều chất xơ.

7 loại thực phẩm tốt nhất để kiểm soát chứng đau nửa đầu

BẢO ANH (THEO EATINGWELL) |

Việc lựa chọn các loại thực phẩm giàu dinh dưỡng có thể giúp kiểm soát và ngăn ngừa chứng đau nửa đầu.

Vợ đảm làm hộp cơm trưa đậm chất hè cho chồng mang đi làm mỗi ngày

Hương Lê |

Mỗi ngày, chị Quỳnh (26 tuổi, Đà Nẵng) đều tranh thủ dậy từ 5 giờ sáng chuẩn bị cho chồng những hộp cơm trưa đậm chất mùa hè.

Lần đầu thiết lập cầu vận chuyển miễn phí hàng cứu trợ bão lũ

phóng viên |

Lần đầu thiết lập cầu vận chuyển miễn phí hàng cứu trợ bão lũ.

Bão số 3 ảnh hưởng thế nào đến đường dây 500kV?

Anh Tuấn |

Tập đoàn Điện lực Việt Nam cho biết, bão số 3 (Yagi) đã gây ra một số sự cố lưới điện 500kV, tập trung chủ yếu ở Quảng Ninh, Hải Phòng.

Vờ mua vàng rồi mang vàng bỏ chạy, tên cướp bị bắt sau 3 giờ

DUY TUẤN |

Bình Thuận – Tên cướp đến tiệm vàng giả vờ mua vàng rồi mang theo vàng bỏ chạy. Công an đã bắt giữ đối tượng sau 3 giờ truy xét.

"Check VAR" lòi hồ sơ phông bạt những người làm màu

Tiến Nguyễn |

Sau công bố sao kê tiền ủng hộ của Ủy ban Mặt trận Tổ quốc (MTTQ) Việt Nam, cộng đồng mạng đã "check VAR", từ đó lòi hồ sơ những người thích làm màu.

Thêm 3 người thoát nạn vụ lở núi ở Làng Nủ, Lào Cai

Đinh Đại |

Lực lượng chức năng ghi nhận thêm nhiều người tại thôn Làng Nủ (Bảo Yên, Lào Cai) trở về an toàn.

5 low-carbohydrate foods help reduce visceral fat

HẠ MÂY (Theo livestrong) |

When it comes to eating low carbohydrates to lose visceral fat , you should focus on lean proteins and low-carbohydrate, high-fiber vegetables.

The 7 best foods to control migraines

BẢO ANH (THEO EATINGWELL) |

Choosing nutritious foods can help control and prevent migraines .

Vợ đảm làm hộp cơm trưa đậm chất hè cho chồng mang đi làm mỗi ngày

Hương Lê |

Mỗi ngày, chị Quỳnh (26 tuổi, Đà Nẵng) đều tranh thủ dậy từ 5 giờ sáng chuẩn bị cho chồng những hộp cơm trưa đậm chất mùa hè.