Should you eat sushi while trying to lose weight?

THÙY DƯƠNG (THEO healthshots) |

Many people who are losing weight often add sushi to their daily menu. Is eating sushi while losing weight really good?

Is eating sushi good for weight loss?

Sushi is a very popular dish in Japan that is loved by many people. The ingredients of sushi are very diverse, usually including rice, fish, seaweed, sushi is considered a nutritious and healthy dish.

“Sushi” is a broad term because it refers to a combination of many ingredients. Some simple sushi with few ingredients can be included in a weight loss diet.

Eating sushi can be good for people who are trying to lose weight if you pay attention to the calories in the sauces and limit the use of fried foods in the ingredients.

How to make some types of sushi that are good for weight loss

Tuna Sushi Roll

Ingredient:

- 100 grams of cooked sushi rice

- 15ml rice vinegar

- 1 sheet of seaweed

- 100 grams of tuna

- 50 grams of cucumber cut into strips

- 50 grams of avocado cut lengthwise

Making:

- On a sushi mat or plastic wrap, place the seaweed face down.

- Cook sushi rice, then add seasoned rice vinegar.

- Once the rice has cooled, you are ready to roll the sushi.

- Spread the rice mixture onto each sheet of seaweed.

- Cover with tuna slices, cucumber and avocado. Roll seaweed tightly.

- Use a sharp knife to cut the roll easily.

Cucumber Sushi Roll

Ingredient:

- 1 sheet of seaweed

- 100 grams of pre-cooked sushi rice

- 100 grams of cucumber cut into long sticks

Making:

- Place a piece of seaweed directly on a bamboo mat.

- Take sushi rice and spread it on top of seaweed.

- Take 1/8 of the cucumber stick and place it horizontally on the rice, and roll it up.

THÙY DƯƠNG (THEO healthshots)
TIN LIÊN QUAN

Công thức nước chanh quế giúp giảm cân nhanh trong 7 ngày

NHÓM PV (THEO HEALTHSHOTS) |

Kết hợp chanh và quế là một phương pháp tự nhiên hỗ trợ giảm cân hiệu quả. Dưới đây là công thức chi tiết.

Tác động của việc ăn cá ngừ với người có axit uric cao

HẠ MÂY (Theo verywellhealth) |

Cá ngừ là loại thực phẩm lành mạnh nhưng có hàm lượng purin tương đối cao, gây ảnh hưởng sức khỏe nếu bạn bị axit uric cao.

Đi tìm nguồn gốc sushi, giáo sư Nhật Bản tới Việt Nam

Anh Vũ |

Trên con đường tìm kiếm nguồn gốc của món ăn làm nên thương hiệu của Nhật Bản, giáo sư GS Hibino Terutoshi, chuyên gia về sushi và giám tuyển triển lãm sushi, đã đặt chân tới Việt Nam.

Công nhân, xe ôm công nghệ than khó thở do ô nhiễm không khí

CAO THƠM - HOÀNG XUYẾN |

Hà Nội vào mùa ô nhiễm không khí nên những người thường xuyên di chuyển ngoài đường phải đối diện với tình trạng không khí kém chất lượng, ảnh hưởng sức khỏe.

Làm thơ đăng Facebook bị đánh: Bài thơ mang tính trào phúng

CÔNG SÁNG |

Quảng Bình - Liên quan đến vụ người đàn ông bị đánh vì đăng thơ lên Facebook, chính quyền địa phương đã có những thông tin cụ thể về sự việc.

Giá điện tăng, doanh nghiệp lo chi phí sản xuất tăng theo

Anh Tuấn |

Việc EVN điều chỉnh giá điện tăng thêm 4,8% kể từ ngày 11.10 đang tạo ra áp lực không nhỏ cho các doanh nghiệp sản xuất.

Bán được hơn 62.000 vé tàu Tết 2025, còn nhiều vé các ngày

Huyền Trân |

TPHCM - Sau 2 tuần mở bán vé tàu Tết Ất Tỵ 2025, đến nay đã bán được hơn 62.000 vé. Hiện vẫn còn nhiều vé tàu đi trong dịp Tết.

Thị trường viễn thông trước thời điểm tắt sóng 2G

KHÁNH AN |

Chỉ còn một ngày nữa mạng 2G sẽ bị ngừng cung cấp dịch vụ tại Việt Nam. Các nhà mạng cho biết sẽ chặn thiết bị sau ngày 15.10 nhưng bảo lưu tài khoản để khách hàng có thời gian chuyển đổi.

Lemon cinnamon water recipe helps lose weight quickly in 7 days

NHÓM PV (THEO HEALTHSHOTS) |

Combining lemon and cinnamon is a natural method to support effective weight loss. Here is the detailed recipe.

Impact of eating tuna on people with high uric acid

HẠ MÂY (Theo verywellhealth) |

Tuna is a healthy food but has a relatively high purine content, which can affect your health if you have high uric acid .

Đi tìm nguồn gốc sushi, giáo sư Nhật Bản tới Việt Nam

Anh Vũ |

Trên con đường tìm kiếm nguồn gốc của món ăn làm nên thương hiệu của Nhật Bản, giáo sư GS Hibino Terutoshi, chuyên gia về sushi và giám tuyển triển lãm sushi, đã đặt chân tới Việt Nam.