How to make delicious, fatty peanut cakes

Tuấn Đạt (T/ Hợp) |

Peanut cakes with crispy crust and rich peanut filling are very easy to make and do not take too much time.

Peanut cake with crispy coconut crust, rich peanut filling and dark chocolate topping combined with brown rice creates a perfect combination of attractive natural sweetness and is also very nutritious.

To make peanut cakes, housewives need to prepare all the ingredients including 120gr coconut flour, 120gr tapioca flour, 200gr fine coconut sugar, 3gr salt, 4 eggs, 40ml coconut oil, 5ml vanilla extract.

For the peanut filling, you need about 240g smooth peanut butter, 120ml coconut cream, 120ml maple syrup, 60ml coconut oil, 5ml vanilla extract. For the topping, you need 170g dark chocolate, 240g peanut butter, 120ml maple syrup and 120g brown rice.

First, preheat the oven to 170°C and prepare a 22cm tart tin and brush it with a thin layer of coconut oil to prevent sticking. In a large bowl, mix together the coconut flour, tapioca starch, coconut sugar and salt.

In another bowl, beat the eggs with the coconut oil and vanilla extract. Stir until the egg mixture is lightly foamy. Then, mix the ingredients together and use a wooden spoon or whisk to mix until the mixture is combined into a smooth dough. Continue pressing the dough into the tart pan with your hands, forming an even crust.

Bake the crust for about 18 - 20 minutes or until the crust is golden brown and cooked through. Once done, remove from the oven and let cool.

While the crust cools, prepare the peanut filling. Place a small saucepan over medium heat and add the peanut butter, coconut cream, maple syrup, coconut oil, and vanilla extract, stirring until smooth.

Once the mixture has dissolved, let it cool for a few minutes and then pour the filling into the pre-baked pie crust. Next, put the pie in the refrigerator for about 15 minutes to let the peanut filling solidify.

For the topping, use the double boiler method by placing a glass bowl over a pot of simmering hot water, add the dark chocolate and stir until completely melted.

Once the chocolate has melted, add the peanut butter and maple syrup, stirring until well combined. Then, gently fold the brown rice into the mixture to form a topping. Pour the topping over the frozen peanut filling and place the cake in the refrigerator for another 10-15 minutes to let the topping harden.

Housewives should cut the cake into small pieces and enjoy. This cake can be stored in an airtight container in the refrigerator for about 2 weeks, or in the freezer for 3 months.

Tuấn Đạt (T/ Hợp)
TIN LIÊN QUAN

Bánh lá liễu độc lạ của người Tiều ở Chợ Lớn

Thạch Lựu |

Với màu hồng bắt mắt, bánh lá liễu (hay bánh hồng đào) là món ăn truyền thống của người Triều Châu luôn có trong những dịp lễ, Tết.

Cách làm bánh mì khai vị Bruschetta kiểu Ý

Tuấn Đạt (T/ Hợp) |

Bánh mì Bruschetta là món khai vị nổi tiếng đến từ nước Ý, có hương vị thơm ngon, giòn rụm.

Liên tiếp phát hiện cơ sở bán bánh nướng nghi nhập lậu ở Hà Nội

Tô Thế |

Hà Nội - Triển khai kế hoạch đảm bảo an toàn thực phẩm dịp Tết Trung Thu, lực lượng chức năng đã phát hiện hàng trăm sản phẩm bánh nướng có dấu hiệu là hàng hóa nhập lậu.

Giá vàng hôm nay 15.10: Vàng nhẫn phá mọi kỷ lục

Khương Duy |

Giá vàng hôm nay 15.10: Thị trường vàng thế giới giảm. Trong nước, giá vàng miếng SJC bất động, vàng nhẫn trơn tăng cao.

Chính thức khai tử điện thoại cục gạch 2G tại Việt Nam

Anh Tuấn |

Sau ngày 15.10, điện thoại cục gạch chỉ hỗ trợ công nghệ 2G sẽ không thể nghe gọi.

Vụ giáo viên tố bị cắt xén chế độ: Trường làm trái quy định

Hoài Phương |

Bình Định - Về vụ việc giáo viên tố bị cắt xén chế độ, TP Quy Nhơn xác định, nhà trường đưa môn võ cổ truyền vào trong chương trình chính khóa là trái quy định.

Trực đêm 12 giờ chưa mua nổi bát phở, nhân viên y tế mong sớm nâng phụ cấp

Lệ Hà |

Trong lúc áp lực công việc ngày càng tăng, lương cơ sở được điều chỉnh tăng tới 8 lần, phụ cấp trực của nhân viên y tế vẫn “duy trì bền vững” trong gần 15 năm nay với mức rất thấp. Do đó, đề xuất của Bộ Y tế về tăng phụ cấp trực tại các cơ sở y tế công lập nhận được nhiều sự quan tâm của người lao động ngành y.

Thủ đoạn của cán bộ địa chính xã ở Thái Bình vừa bị bắt giam

TRUNG DU |

Thái Bình - Dù không có chức năng, nhiệm vụ thu tiền và thực hiện quy trình làm hồ sơ cấp sổ đỏ cho người dân, Thịnh vẫn “nổ” làm được, chiếm đoạt tiền.

Unique willow leaf cake of the Teochew people in Cho Lon

Thạch Lựu |

With its eye-catching pink color, willow leaf cake (or peach cake) is a traditional dish of the Teochew people, always present during holidays and Tet.

How to make Italian Bruschetta

Tuấn Đạt (T/ Hợp) |

Bruschetta is a famous appetizer from Italy, with a delicious, crispy flavor.

Consecutive discoveries of a bakery suspected of smuggling in Hanoi

Tô Thế |

Hanoi - Implementation of the plan to ensure food safety during Mid-Autumn Festival, competent authorities have discovered hundreds of products baked goods showing signs of smuggled goods.