Reasons why you should not put hot food in the refrigerator

NGỌC THÙY (THEO ONLYMYHEALTH) |

Putting hot food in the refrigerator not only poses a potential health risk to you, but also affects the functionality of the refrigerator over time.

Increased risk of bacterial growth

One of the reasons you shouldn't put hot food in the refrigerator is because it increases the risk of bacteria growth.

When hot food is placed directly into the refrigerator, it can increase the internal temperature of the appliance, which can put other stored foods at risk of spoiling and create a breeding ground for harmful bacteria.

Furthermore, sudden temperature changes can also cause moisture to build up in the refrigerator, promoting mold growth and reducing food quality.

Loss of nutritional value of food

Other foods can also deteriorate and lose their nutritional value if placed next to hot foods in the refrigerator. In addition, placing hot foods in the refrigerator can also cause the temperature inside the refrigerator to be higher than the appropriate storage temperature. This affects the food preservation process, thereby causing the food to spoil and deteriorate.

Reduces the life of the refrigerator

Hot food increases the temperature inside the refrigerator, which can endanger the safety of stored items and force the appliance to work harder to maintain a stable temperature. When regularly operating at high capacity, the refrigerator will deteriorate and be damaged.

Moisture build up in the refrigerator

Steam from hot food can cause moisture to build up in the refrigerator. This often promotes mold and spoils other items.

How to preserve food

- Let food cool naturally before putting it in the refrigerator to avoid thermal shock and reduce the risk of bacterial growth.

- Use containers with lids to avoid direct contact of food with air and help preserve it longer.

- Divide food into small portions to cool and ensure air circulation in the refrigerator.

NGỌC THÙY (THEO ONLYMYHEALTH)
TIN LIÊN QUAN

Những thực phẩm chứa nhiều chất xơ hơn gạo lứt

HƯƠNG SƠN (THEO HEALTHLINE) |

Gạo lứt - một loại ngũ cốc nguyên hạt - thường được coi là một nguồn chất xơ tốt, nhưng còn nhiều thực phẩm chứa hàm lượng chất xơ cao hơn gạo lứt.

Thực phẩm phổ biến giúp xương chắc khỏe hơn sau 50 tuổi

Hạ Nguyễn (Theo eatthisnotthat) |

Điểm qua những thực phẩm phổ biến có tác dụng giúp xương chắc khỏe sau tuổi 50 dưới đây.

Những thực phẩm kỵ nhau làm giảm hấp thu dinh dưỡng

Phương Anh |

Một số món ăn không nên nấu hoặc ăn chung với nhau, sẽ gây giảm hấp thu dinh dưỡng mà còn ảnh hưởng đến sức khoẻ.

Phụ huynh cho con đi học trở lại sau khi nhà trường nhận sai

NGUYỄN TRƯỜNG |

Ninh Bình - Sau 2 ngày cho con nghỉ học để làm rõ thông tin nhà trường dùng sữa hết hạn cho học sinh uống, ngày 23.10, các phụ huynh đã cho con đi học trở lại.

Biển Đông vẫn là điểm nóng với các tranh chấp lãnh thổ

Ngọc Vân |

Biển Đông vẫn là điểm nóng với các vấn đề tranh chấp lãnh thổ và khác biệt về yêu sách biển, cùng với tình hình quân sự hoá tại khu vực.

Giám đốc Sở ở Hà Nam lý giải về 130 lần trễ hạn xử lý hồ sơ

Thu Giang |

Ông Bùi Đức Thái - Giám đốc Sở Tư pháp Hà Nam cho rằng, việc trễ hạn 130 lần xử lý hồ sơ là do lỗi trùng lặp trên hệ thống.

Bao giờ thực hiện dự án điện hạt nhân tại Việt Nam

Cường Ngô |

Theo Thứ trưởng Nguyễn Sinh Nhật Tân, việc khôi phục đầu tư, phát triển điện hạt nhân nhằm đảm bảo an ninh năng lượng, và phải tuyệt đối an toàn.

Vẫn tiếp diễn tình trạng cá chết bốc mùi nồng nặc ở Hồ Tây

HOÀNG LỘC - HUYỀN TRANG |

Hà Nội - Tình trạng cá chết bốc mùi hôi thối ở Hồ Tây vẫn tiếp diễn, ảnh hưởng đến mỹ quan đô thị tại một trong những điểm du lịch lý tưởng của Thủ đô.

Foods that contain more fiber than brown rice

HƯƠNG SƠN (THEO HEALTHLINE) |

Brown rice — a whole grain — is often considered a good source of fiber, but there are many foods that contain higher amounts of fiber than brown rice.

Popular foods for stronger bones after 50

Hạ Nguyễn (Theo eatthisnotthat) |

Check out some popular foods that help keep bones strong after age 50 below.

Foods that are incompatible with each other reduce nutrient absorption

Phương Anh |

Some foods should not be cooked or eaten together, as they will reduce nutrient absorption and also affect health.