How to make green tea mochi with fresh strawberry filling

Tuấn Đạt (T/ Hợp) |

Green tea mochi with fresh strawberry filling is a combination of the sweetness of glutinous rice flour, the gentle aroma of green tea and the slight sourness of strawberries.

Mochi is a very popular traditional Japanese dessert. Making these small, fresh strawberry-filled green tea mochi together will give family members an enjoyable time together on the weekend.

To make this mochi, prepare 150g glutinous rice flour; 50g white sugar; 200ml water; 10g green tea powder (matcha); cornstarch or potato starch for coating; 200g cooked red beans (anko) and 10 fresh strawberries.

Wash the strawberries, remove the stems, and drain before cutting off the tops to make it easier to wrap the filling. Divide the cooked red beans into 10 equal portions, and surround each strawberry with a portion of red beans. Place the red bean-wrapped strawberries in the refrigerator to harden the skin.

In a large bowl, mix the glutinous rice flour with sugar and matcha powder. Gradually add water to the flour mixture, whisking until the dough is smooth and lump-free. Cover the bowl with plastic wrap, leaving a small gap for steam to escape. Steam the dough in a pot for about 15-20 minutes until the dough becomes transparent and elastic.

Sprinkle a clean work surface with cornstarch or potato starch to prevent sticking. Remove the steamed dough from the bowl, place on a floured work surface and allow to cool before dividing into 10 equal pieces.

Take a portion of dough, flatten it into a circle. Place the red bean and strawberry filling in the middle of the dough. Gently pull the edges of the dough to cover the filling, shaping the dough into a nice circle. Continue to roll the dough lightly in cornstarch or potato starch to prevent the dough from sticking.

Place the cake on a plate or tray and store in the refrigerator to keep it fresh. Cut the cake open to reveal the fresh strawberry filling inside, making the cake more attractive before enjoying.

Tuấn Đạt (T/ Hợp)
TIN LIÊN QUAN

Cách làm sữa đậu nành đơn giản tại nhà

BẢO ANH (THEO HEALTHSHOTS) |

Sữa đậu nành là thức uống bổ dưỡng mang lại nhiều lợi ích cho sức khỏe. Dưới đây là cách làm sữa đậu nành được chuyên gia dinh dưỡng Gauri Anand chia sẻ.

Thực phẩm, đồ uống cho ai suy giảm trí nhớ

NGUYỄN ĐẠT |

Các bà nội trợ hãy lựa chọn thực phẩm giàu flavonoid và có cách chế biến đúng cách để giảm nguy cơ mắc chứng suy giảm trí nhớ.

Làm bánh mochi vị matcha dành tặng người thương dịp 8.3

Tuấn Đạt (T/ hợp) |

Cách làm bánh mochi hương vị matcha thơm ngon, chuẩn Nhật Bản mà các chàng có thể làm tặng người thương dịp ngày Quốc tế phụ nữ 8.3.

Bắc Ninh triển khai khu công nghệ thông tin tập trung 274ha

Vân Trường |

Khu công nghệ thông tin tập trung tỉnh Bắc Ninh dự kiến rộng 274ha. Quy mô về số lượng lao động, chuyên gia dự kiến khoảng 20.000 người.

Xót xa những vườn đào Tết bị phá hoại, thiệt hại cả tỉ đồng

Quỳnh Trang - Hương Giang |

Gần 300 gốc đào bích chuẩn bị bán Tết có giá trị hàng triệu đồng mỗi cây của người dân tại Hà Nội đã bị kẻ gian dùng dao chặt cành, phá hoại.

Hiện trạng áp thấp gần Biển Đông và áp thấp gần Philippines

Song Minh |

Vùng áp thấp gần Biển Đông đã tan nhưng vẫn còn một áp thấp nhiệt đới gần Philippines.

Đường lầy lội, tiểu thương chợ đầu mối mòn mỏi chờ khách

YẾN PHƯƠNG - MỸ LY |

Cần Thơ - Hạ tầng giao thông xuống cấp cộng thêm thời tiết mưa bão khiến tuyến đường dẫn vào chợ đầu mối lớn nhất Cần Thơ lầy lội, dơ bẩn...

Huấn luyện viên Kim Sang-sik và chuyện chọn tên tuổi hay phong độ cầu thủ

TAM NGUYÊN |

Huấn luyện viên Kim Sang-sik đứng trước câu hỏi về kế hoạch sử dụng nhân sự trong dịp FIFA Days tháng 10 cũng như ASEAN Championship sắp tới.

How to make simple soy milk at home

BẢO ANH (THEO HEALTHSHOTS) |

Soy milk is a nutritious drink with many health benefits. Here is how to make soy milk shared by nutritionist Gauri Anand.

Food and drink for people with memory loss

NGUYỄN ĐẠT |

Housewives should choose foods rich in flavonoids and prepare them properly to reduce the risk of dementia.

Làm bánh mochi vị matcha dành tặng người thương dịp 8.3

Tuấn Đạt (T/ hợp) |

Cách làm bánh mochi hương vị matcha thơm ngon, chuẩn Nhật Bản mà các chàng có thể làm tặng người thương dịp ngày Quốc tế phụ nữ 8.3.